Schijf van Vijf-vak: vis, peulvruchten, vlees, ei, noten en zuivel

Peulvruchten zijn een voedzaam soort voedsel en ze zijn een hoofdbestanddeel in veel delen van de wereld. Het woord 'peulvrucht' verwijst naar elke plant uit de Fabaceae-plantenfamilie. In voedingstermen verwijst een peulvrucht naar de eetbare vrucht of het zaad van de plant, en het omvat bonen, kikkererwten, linzen, erwten, peulen en meer.

Peulvruchten zijn extreem gezond. Ze zijn puur en onbewerkt en zitten boordevol voedingsstoffen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van peulvruchten voor je op een rijtje gezet!

Peulvruchten zijn een van de beste plantaardige eiwitbronnen. Darum gedroogde peulvruchten zijn een goede vleesvervanger.

Naast eiwitten leveren peulvruchten ook een indrukwekkende hoeveelheid vezels. Deze zijn onmisbaar voor een gezond lichaam. Ze staan vooral bekend om het gezond houden van je darmen.

Een ander gezondheidsvoordeel van peulvruchten is dat ze een goede bron van B-vitamines en mineralen zijn.